Tocanita din carne de porc si cartofi intregi

de FlaviaD in Porc, 18 Iul 2013 | 38217 vizualizari

 

Pentru aceasta tocanita mi-a venit ideea sa pun cartofii intregi, sa nu-i mai tai. Asa ca am folosit cartofi mici de tot si iata ce-a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi noi de dimensiuni mici
  • 500 g carne de porc
  • 500 g legume congelate (amestec mexican)
  • varza chinezeasca
  • 100 g ardei gras
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 2-3 fire usturoi verde
  • mirodenii in proportii variabile: sare sau vegeta, frunze de telina, maghiran, cimbru, busuioc, piper alb, fulgi de chilli
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc si cartofi intregi:

Am luat 1 legatura de ceapa verde si le-am pus la calit in tigaie cu carnea de porc si cu putin ulei pentru wok. Cat timp carnea taiata cubulete a stat la prajit in tigaie cu ceapa verde, am adaugat si 2 fire de usturoi verde si apoi niste ardei gras si varza chinezeasca taiata marunt. Le-am lasat pe toate la calit in tigaie, iar dupa ce s-a rumenit carnea, am adaugat un pahar de apa.

In timpul acesta am ales cam 10 cartofi noi, de dimensiuni mici, i-am curatat de coaja si i-am pus la fiert, separat intr-o cratita. I-as fi putut pune in tigaia in care erau legumele si carnea, insa ar fi trebuit sa las totul pe foc un timp indelungat pentru a se face cartofii si nu mi-am dorit acest lucru fiindca nu voiam sa se fiarba prea tare legumele.

Dupa ce am pus cartofii la fiert, am adaugat in tigaia si niste legume congelate – amestec mexican – imi place fiindca are si porumb si le-am mai lasat pe toate pe foc pana s-au patruns cat de cat si legumele congelate, apoi am adaugat mirodenii si sare sau vegeta, ce preferati.

Cand cartofii au fost fierti, doar i-am adaugat in tigaie alaturi de legume si de bucatelele de carne si am mai adaugat o lingura de bulion. Am lasat sa mai fiarba cam 5 minute si dupa ce am oprit focul, am adaugat si o legatura de patrunjel tait fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc si cartofi intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

19.07.2013, 12:49

Daaa, cred ca ar fi mers si castraveti murati. Desi in graba mare la mancat, nu ne-am mai gandit la asta

kukibella 1

24.05.2014, 10:23

babi5 1

18.12.2014, 06:48

Y

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din cotlet de porc cu ghebe